رانندگی در عصر جدید با انواع عوامل حواس پرتی همراه است. از جمله این عوامل حواس پرتی فشار های روانی و خستگی راننده و همچنین توجه بیش از اندازه به ارتباطات مجازی و موبایل است که موجب بروز تصادفات می شود. کروز کنترل تطبیقی یا Adaptive cruise control ) ACC) یک سیستم کمک راننده پیشرفته برای وسایل نقلیه جاده ای است که به طور خودکار سرعت خودرو را تنظیم می کند تا یک فاصله ایمن از وسایل نقلیه جلو را حفظ کند. از سال ۲۰۱۹ ، ۲۰ نام منحصر به فرد نیز برای توصیف آن وجود دارد. به عنوان کنترل کروز پویا یا انطباقی نیز شناخته می شود.

نحوه کنترل براساس اطلاعات سنسورهای موجود در حسگرهای داخلی است. چنین سیستم هایی ممکن است از یک رادار یا سنسور لیزری یا دوربین استفاده کنند که به وسیله آن می تواند هنگام تشخیص اینکه اتومبیل در حال نزدیک شدن به وسیله نقلیه است ، ترمز کند ، سپس در صورت اجازه ترافیک سرعت بیشتری می گیرد.

فناوری ACC به طور گسترده ای به عنوان یکی از مولفه های اصلی نسل های آینده اتومبیل های هوشمند قلمداد می شود. این فناوری با حفظ فاصله بهینه بین وسایل نقلیه و کاهش خطاهای راننده بر ایمنی و راحتی راننده و همچنین افزایش ظرفیت جاده تأثیر می گذارند. کروز کنترل تطبیقی سیستم کاملا مستقلی را ایجاد نمی کند. سیستم فقط به راننده کمک می کند ، ولی به تنهایی ماشین را کنترل نمی کند و راننده باید فرایند رانندگی را خود انجام بدهد.
تاریخچه سیستم کنترل کروز تطبیقی

این فناوری اولین بار توسط شرکت میتسوبیشی در سال ۱۹۹۲ معرفی شد و نمونه اولیه فقط به راننده اخطار می داد و او را به کاهش سرعت برای پیشگیری از برخورد تشویق می کرد. اما در نمونه ۱۹۹۵ دیاماتنه یا Mitsubishi Diamante این فناوری توان کاهش سرعت خودرو را داشت. شرکت آلمانی بنز نیز در سال های بعد توانست استفاده از این سیستم ایمنی خودرو را متداول کند.
سیستم های مبتنی بر لیزر ، وسایل نقلیه را در شرایط نامساعد جوی شناسایی و ردیابی نمی کنند و همچنین وسایل نقلیه کثیف (و بنابراین غیر بازتابنده) را با اطمینان ردیابی نمی کنند. سنسورهای مبتنی بر لیزر باید در معرض دید قرار بگیرند.

تفاوت کروز معمولی و کروز تطبیقی

سیستم کروز معمولی وظیفه دارد با تنظیم گاز به حرکت خودرو با سرعت ثابت در مسیرهای مختلف کمک کند. در سیستم های انطباقی سعی بر این است که ضمن استفاده از تنظیم گاز از ترمز نیز استفاده شود تا سرعت اتومبیل با شرایط مختلف تنظیم گردد. از جمله این شرایط تنظیم سرعت خودرو با توجه به فاصله خودروی جلویی است.
روش مشخص کردن فاصله خودروی روبرویی از طریق سنسورهای مختلف از جمله سیستم لیزری ( به آن LiDAR هم می گویند)، سیستم امواج رادیویی یا دیسترونیک، همچنین سیستم کروز کنترل تطبیقی اپتیکال که با استفاده از دوربین فاصله با خودرو جلویی را مشخص می کند.
Stop&Go Pilot

اگر سری به توضیحات محصولات خودروسازان آلمانی زده باشید حتما با آپشن های ایمنی از جمله Stop&Go Pilot برخورد داشته اید. این سیستم ایمنی کروز تطبیقی سرعت های پایین و ترافیک مطابق با سرعت ماشین جلویی حرکت نموده و متوقف می شود. همچنین انواع دیگری از سیستم های کمک به راننده با استفاده الز دوربین های اپتیکال تابلوهای ترافیکی را تشخیص می دهند و خودرو را مطابق با آن تنظیم می کنند.

سیستم های کنترل تطبیقی با استفاده از دکمه هایی که به شکل دستی فعال می شود روشن می شود و رادارها و سنسورهای خودرو که در قسمت های مختلف خودرو تعبیه شده است بعد از چند ثانیه آماده به کار می شود.

این سیستم می تواند با نام های مختلفی از جمله موارد زیر شناخته شود :
- Automatic cruise control
- Active cruise control
- Cooperative adaptive cruise control
- Intelligent cruise control
- Radar cruise control
سیستم کروز انطباقی از جمله سیستم های پیش بینی کننده است و با استفاده از آنالیز رفتار سایر خودروها می تواند باعث کمک به راننده در مواقع ضروری و حساس شود. این سیستم خصوصا در لحظاتی که ممکن است برای چند ثانیه حواس راننده از جاده منحرف شود به کمک راننده بیاید و جان او و سرنشینان را نجات دهد.
سیستم کروز کنترل تطبیقی در خودرو چگونه کار می کند.(دوبله فارسی)
مطالعه منبع بیشتر به زبان لاتین