به گزارش تصادف نیوز ، تصادفات جادهای از عوامل مهم مرگ و میر در ایران است که میتواند باعث کشته شدن طیف وسیعی از مردم از پیر و جوان، نخبه ، ورزشکار و هنرمند گردد. سرمایه هایی که جزو جمعیت فعال کشور محسوب میگردند و سرمایه هایی هستند که به راحتی جایگزین نخواهند شد. در ادامه به مقایسه آمار تصادفات جاده ای دو ماهه اول ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰ و آمار کشته شدگان میپردازیم.

با توجه به روند کاهشی کرونا در کشور و شروع مجدد سفرهای بین شهری پیش بینی میشد که روند تصادفات به روند قبل از کرونا باز گردد.
مقایسه آمار تصادفات جاده ای در تعداد کشته شدگان
همانطور که در تصویر دیده میشود در تعداد متوفیان در استان های زیر روند کاهشی دارد:
آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، بوشهر.
بیشترین رشد متوفیان مربوط به استان سمنان با ۱۶۶ درصد رشد هست. خراسان شمالی با ۱۲۵درصد، قزوین ۹۴ درصد، زنجان با ۶۹ درصد، آذربایجان غربی با ۶۵ درصد دارای بیشترین رشد کشته شدگان بودند.
اما از نظر تعدادی استان تهران با ۱۳۶ کشته در صدر قرار دارد و با رشد ۴۷ درصدی بدترین عملکرد را داشته است در حالی که در سال ۱۴۰۰ استان فارس بیشترین کشته شدگان را داشته است. فارس و سیستان بلوچستان نیز در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۰۰ کشته به ثبت رسانده اند.
مقایسه آمار در تعداد مصدومان
اما با مقایسه آمار تصادفات جاده ای در حوزه کاهش تعداد مصدومان حوادث جادهای ماجرا متفاوت هستو استان زنجان تنها استانیست که کاهش مصدومان را نشان میدهد.
استان قزوین با ۱۱۷ درصد رشد در تعداد مصدومان شگفتی ساز این بخش بوده و چهارمحال بختیاری با ۸۲ درصد و مرکزی با ۷۹ درصد، افزایش مصدومان داشته اند.
از نظر تعدادی اما بار دیگر تهران با ۳۲۹۱ نفر مصدوم یکه تازی میکند. خراسان رضوی ۲۷۴۵، اصفهان ۲۳۳۳ ، فارس ۱۹۱۶ نفر مصدوم را به ثبت رسانده اند.
کل متوفیان ۱۴۰۱ با رشدی ۱۸ درصدی نسبت به ۱۴۰۱ از ۱۱۹۴ به ۱۴۱۵ نفر رسید.
تعداد مصدومان نیز در مدت مشابه با رشدی ۲۹ درصدی از ۲۲۳۳۸ به ۲۸۹۱۴ رسید.
امیدواریم با اقدامات پیشگیرانهای که در آینده صورت میگیرد در کنار اصلاح قوانین و بهبود ایمنی خودروها و راه ها شاهد کاهش صدمات در مدت زمان باقی مانده از سال باشیم و در مقایسه آمار تصادفات جاده ای سال های آینده روندی منطقی تر را ببینیم.
