تاریخ : سه شنبه, ۲۰ شهریور , ۱۴۰۳
80

چگونه از سلامت واتر پمپ خودرو مطمئن شویم؟+ نحوه کار واترپمپ اتومبیل

  • کد خبر : 31794
  • 16 تیر 1400 - 2:40
چگونه از سلامت واتر پمپ خودرو مطمئن شویم؟+ نحوه کار واترپمپ اتومبیل

به گزارش سایت خبری تحلیل و آموزشی تصادف نیوز ، واتر پمپ یا همان پمپ آب در خنک‌کننده موتور خودرو از آن قطعات کوچک اما مهم و کاربردی محسوب می شود. واتر پمپ است که باعث می‌شود، خودرو در زمان های بسیار سرد زمستان یا لحظات گرم تابستان همچنان به کارش ادامه بدهد. در ادامه […]

به گزارش سایت خبری تحلیل و آموزشی تصادف نیوز ، واتر پمپ یا همان پمپ آب در خنک‌کننده موتور خودرو از آن قطعات کوچک اما مهم و کاربردی محسوب می شود. واتر پمپ است که باعث می‌شود، خودرو در زمان های بسیار سرد زمستان یا لحظات گرم تابستان همچنان به کارش ادامه بدهد. در ادامه برایتان خواهیم گفت که این قطعه چطور این کار را انجام می دهد. همچنین درباره خرابی این قطعه و دلایلی که برای آن ممکن است هم توضیحاتی خواهیم داد. با اطلاع از روش‌های جلوگیری از خرابی واتر پمپ اتومبیل هم می‌توانید خیال خود را بابت عملکرد درست خودرو در فصل‌های مختلف راحت کنید.

آشنایی با واتر پمپ خودرو

واتر پمپ اتومبیل چه کار می کند؟

واتر پمپ وظیفه دارد که آب، ضدیخ و ضدجوش را به بخش‌های مختلف موتور خودرو برساند و این مایعات مجدداً از راه واتر پمپ به رادیاتور بازگردانده می‌شوند. برای همین هم هست که این قطعه کمک می‌کند تا خودرو در روزهای سرد دچار یخ‌زدگی نشود و در روزهای گرم هم خنک بماند.

زمانی که واتر پمپ خوب عمل کند، خودرو در دمایی مناسب و ثابت به کار خود ادامه می دهد. اما اگر خرابی واتر پمپ برای خودرویتان پیش بیاید، امکان آسیب‌دیدن موتور هم بالاتر می‌رود. پس باید همیشه مراقب واتر پمپ باشید و ببینید که علائم و دلایل خرابی آن چیست.

لینک مطالب آموزشی تصادف نیوز

دلایل خرابی واتر پمپ اتومبیل چیست؟

خرابی واتر پمپ موتور در درجه نخست روی واشر سرسیلندر تاثیر می‌گذارد. گرم‌ترین قسمت پیشرانه خودرو نزدیک به واشر سرسیلندر است. خودروهایی که تجربه سوزاندن این قطعه یعنی واشر سرسیلند را دارند در هنگام فروش با افت قیمت قابل‌توجهی روبه‌رو می‌شوند. پس به اهمیت واتر پمپ سالم دقت کنید و نگذارید که خرابی آن باعث تخریب قطعات دیگر و کاهش ارزش خودرویتان شود. از جمله دلایلی که باعث تخریب این قطعه در خودرو می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

چگونه از سلامت واتر پمپ خودرو مطمئن شویم؟+ نحوه کار واترپمپ اتومبیل
  •       یخ‌زدگی آب درون موتور
  •       زنگ‌زدگی پره‌های داخلی واتر پمپ
  •       وجود خوردگی در دنده و قسمت‌های دیگر
  •       نبود ضدیخ در سیستم خنک‌کننده خودرو

دقت کنید که در میان این دلایلِ خرابی واتر پمپ، یخ‌زدگی آب درون موتور باعث شکستن واتر پمپ می‌شود. درباره علت دیگر که نبود ضدیخ در سیستم هست نیاز به یک توضیح هست: حتی اگر ضدیخ درون خودرو وجود داشته باشد اما جنس و کیفیت آن مرغوب نباشد، باز هم امکان تخریب واتر پمپ خواهد بود.

بیایید در این بخش درباره علائم و نشانه‌هایی صحبت کنیم که به شما درباره خرابی واتر پمپ اخطار می‌دهند:

شنیدن صدا از واتر پمپ

شُل‌شدن قرقره واتر پمپ در هنگام رانندگی با سرعت بالا باعث بروز صدااهایی می‌شود که تشخیص آن دشوار نیست. این صدای ناله‌مانند نشان از فرسودگی و خرابی واتر پمپ دارد. پس اگر چنین چیزی برای خودرویتان رخ داد، حتما موضوع را پیگیری کنید تا به بخش‌های مختلف موتور آسیبی وارد نشود.

خروج بخار از موتور خودرو

یکی دیگر از نشانه‌های خراب‌شدن واتر پمپ این است که بخاری از رادیاتور یا موتور خودرو بیرون می‌آید. علت چیست و ارتباط این نشانه با خرابی پمپ آب در چیست؟ همان‌طور که گفته شد، واتر پمپ وظیفه خنک‌سازی موتور خودرو را بر عهده دارد. زمانی که این قطعه دچار اختلال و خرابی می‌شود، دمای موتور هم بالا می‌رود و بخار از آن بلند می‌شود. این بخار از زیر کاپوت بیرون می‌زند. با دیدن آن، سریع وارد عمل شوید و خودرو را پارک کنید و به سراغ تعمیرکار متخصص بروید.

نکته: اگر شاهد خروج بخار از موتور خودرو بودید، حتما آن را خاموش و به کنار خیابان یا جاده هدایت کنید تا دچار حوادث ناگوار برای خود و سرنشینان دیگر نشوید. توقف خودرو در جاده و خیابان باعث بروز ترافیک و حوادث مختلف هم می‌شود. پس حواستان را جمع کنید.

نشتی مایع خنک‌کننده

زمانی که واتر پمپ خراب و کهنه می‌شود، واشرهایش حالتی فرسوده پیدا می‌کنند. این فرسودگی باعث نشت مایع خنک‌کننده از واتر پمپ می‌شود. برای اینکه در دردسر نیافتید، همیشه وضعیت مایع خنک‌کننده را بررسی کنید و اگر دیدید که در حوالی پمپ آب، مایعی سبز یا قرمز نشت داده است، حتما به مکانیک مراجعه کنید. مایع خنک‌کننده معمولا به رنگ سبز یا قرمز است.

داغ‌شدن موتور

داغ‌شدن موتور خیلی خطرناک است. از دلایل آن هم می‌تواند خرابی واتر پمپ باشد. اگر خودرویی پیشرفته دارید از راه صفحه مانیتور داخلی می‌توانید دمای موتور را بررسی کنید. اگر هم خودرویی بدون این تجهیزات دارید، با دست‌زدن به موتور می‌توانید دمای آن را بررسی کنید. برای بررسی خرابی واتر پمپ به موتور دست بزنید و ببینید که آیا بیش از حد داغ شده است یا خیر. این حرارت زیاد می‌تواند نشانه تخریب واتر پمپ باشد.

نوسانات دمایی خودرو

زمانی که سیستم خنک‌کننده خودرو به‌درستی کار می‌‌کند، در طیف‌های دمایی مختلف شاهد ثابت‌بودن دما خواهید بود. اما اگر دما بین دو حالت عادی و بالا نوسان پیدا می‌کند، احتمال دارد که پای خرابی واتر پمپ به میان باشد. البته این علامت فقط نشان‌دهنده خرابی پمپ آب نیست اما نیاز به بررسی وضعیت واتر پمپ دارد.

روشن‌شدن چراغ هشدار دمای آب

جوش آوردن ماشین به دلیل خرابی واترپمپ خودرو

تخریب واتر پمپ باعث داغ‌شدن موتور می‌شود. این وضعیت آمپر را بالا می‌برد و چراغ هشدار دمای آب را هم روشن خواهد کرد. فرقی نمی‌کند که خودرویی خارجی دارید یا از تولیدات داخلی استفاده می‌کنید؛ در هر حال، روشن‌شدن چراغ هشدار دمای آب می‌تواند یکی از دلایل خرابی واتر پمپ خودرو باشد.

عملکرد نامطلوب کولر خودرو

یکی دیگر از نشانه‌های هشداردهنده خرابی پمپ آب عملکرد نامطلوب کولر خودرو است. پس اگر کولر خودرویتان به‌درستی عمل نمی‌کند، بدانید و آگاه باشید که مثلا شاید پای خرابی پمپ آب به میان است و باید این قطعه را بررسی کنید.

شنیدن صدای ساییدگی از موتور

کاپوت خودرو را بالا بزنید و سعی کنید به صدای موتور گوش بدهید. یکی از نشانه‌های تخریب پمپ آب، شنیدن صدایی شبیه ساییدگی از موتور است. البته تشخیص این صدا برای متخصصان و راننده‌های باتجربه ساده به نظر می‌رسد و شاید برای دیگران کمی دشوار باشد.

از قدیم گفته‌اند که پیشگیری بهتر از درمان است. در زمینه مراقبت و نگهداری از خودرو هم این اصل وجود دارد. در این بخش از راه‌هایی برای جلوگیری از خرابی پمپ آب خودرو خواهید خواند تا دیگر دچار دردسرهای بعدی نشوید:

۱. تعویض مایع خنک‌کننده

یکی از روش‌های جلوگیری از خرابی واتر پمپ این است که مایع خنک‌کننده را بنا به نظر شرکت سازنده خودرو در فاصله زمانی توصیه‌شده و مناسب تعویض کنید. اگر اجازه بدهید که مایع خنک‌کننده کهنه و فرسوده شود، واتر پمپ هم زنگ خواهد زد و شما را به دردسر می‌اندازد.

۲. توجه‌ و دقت در زمان تعویض تسمه واتر پمپ

در زمان تعویض تسمه واتر پمپ به ترازبودن آن با پولی تسمه دقت داشته باشید. تسمه نباید شل یا سفت هم باشد. شل‌بودن یا سفتی و کشیدگی بیش‌ از حد تسمه مانع از عملکرد صحیح پمپ آب می‌شود و خرابی به بار می‌آورد.

۳. تعویض تسمه‌تایم فرسوده

در هنگام تعویض واتر پمپ حتما به تعویض تسمه‌تایم هم دقت داشته باشید. تسمه‌تایم فرسوده باعث خرابی واتر پمپ می‌شود. معمولا عمر مفید این دو قطعه هم‌زمان است.

در آخر

هر چقدر که اطلاعات بیشتری درباره بخش‌ها و قطعات مختلف خودرو داشته باشید، عمر مفید وسیله‌تان هم بیشتر خواهد شد. با رسیدگی به بخش‌های مختلفی که دچار آسیب شده‌اند، عملکرد خودرویتان بهبود پیدا می‌کند و هزینه‌های گزاف هم روی دستتان نخواهد ماند.

مطالب بخش دانش خودرو سایت تصادف نیوز

واتر پمپ خنک‌کننده موتور

منبع واتر پمپ اتومبیل

لینک کوتاه : https://tasadofnews.ir/?p=31794

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 1

تصادف نیوز