به گزارش تصادف نیوز به نقل از روابط عمومی پژوهشکده تروما، دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در نشست خبری با خبرنگاران در پژوهشکده تروما گیلان با اشاره به آمار پلیسراه گیلان، اظهار کرد: در طرح نوروزی ۱۴۰۳ (از ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۳) مجموعاً ۹۷۶ فقره تصادف در سطح استان به […]
به گزارش تصادف نیوز به نقل از روابط عمومی پژوهشکده تروما، دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در نشست خبری با خبرنگاران در پژوهشکده تروما گیلان با اشاره به آمار پلیسراه گیلان، اظهار کرد: در طرح نوروزی ۱۴۰۳ (از ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۳) مجموعاً ۹۷۶ فقره تصادف در سطح استان به ثبت رسیده که منجر به جان باختن ۲۲ نفر شده است. وی نقش عامل انسانی را در بروز تصادفات پررنگتر از سایر عوامل دانست و افزود: فرهنگسازی و نهادینه کردن فرهنگ ایمنی ترافیک، رانندگی با سرعت مطمئنه، پرهیز از رانندگی در حالت خوابآلودگی و همچنین اصلاح و بهبود کیفیت جاده و خودرو از جمله اقدامات مؤثر در کاهش تصادفات است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین از راهاندازی نخستین پژوهشکده تروما کشور در استان گیلان خبر داد و گفت: هدف از تأسیس این پژوهشکده، انجام پژوهشهای کاربردی برای کاهش تلفات و جراحات ناشی از تصادفات جادهای است.
دکتر آشوبی با اشاره به اهمیت نقش رسانهها در ترویج فرهنگ ترافیک ایمن، خاطرنشان کرد: پویش «نه به تصادف» در گیلان با مشارکت مدیران کل راهداری، آموزش و پرورش، پلیسراه و سایر نهادهای مرتبط راهاندازی شده و تداوم این پویش میتواند جامعه را نسبت به مقوله تصادف حساستر کند.
وی به امکانات فراهمشده در استان به منظور کاهش جراحات و تلفات جادهای اشاره کرد و گفت: با استقرار آمبولانسها و موتورآمبولانسها در نقاط حادثهخیز، تلاش شده است که میزان تلفات جادهای به حداقل برسد. به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، بیمارستانهای مرکز استان و قطبهای شرق و غرب به تجهیزات تصویربرداری نظیر سیتیاسکن و امآرآی مجهز شدهاند تا روند درمان بیماران و مصدومان نوروزی تسریع شود. دکتر آشوبی با بیان اینکه کاهش تصادفات جادهای نباید تنها به ایام نوروز محدود شود، گفت: نه به تصادف باید در طول سال بهعنوان یک فرهنگ در استان گیلان و سراسر کشور نهادینه شود.
با توجه به این نشست مطالب زیادی توسط خبرنگاران در مورد این پویش مهم در حوزه تصادفات منتشر شد که برخی از آن ها را در ادامه می خوانید:
خبرگزاری مهر، گروه استانها- زهرا رگان: پویش ملی «نه به تصادف» جهت آگاهی بخشی جامعه بمنظور کاهش تصادفات جادهای و سوانح رانندگی برای ارتقای امنیت سلامت مسافران و گردشگران نوروزی در کشور راه اندازی شده است و اکثر ادارات و سازمانها و نهادها و اصحاب رسانه با این پویش همراه شدهاند.
این طرح به همت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ریاست جمهوری ارائه شد تا از ابتدای اسفند ماه سال جاری تا ۱۵ فروردین ماه سال آینده و پایان مسافرتهای نوروزی اجرایی شود تا شاهد کاهش آمار تصادفات باشیم.
بر همین اساس نشست خبری جمعی از اصحاب رسانه گیلان با حضور محمد تقی آشوبی، رئیس علوم پزشکی گیلان در رشت برگزار شد.
«محمد علی آشوبی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه پویش «نه به تصادف» مسئله بسیار مهمی است، گفت: در سال ۱۴۰۲ در سطح کشور ۲۰ هزار و ۴۵ نفر در اثر تصادفات جادهای جان خود را از دست داده اند و در استان گیلان نیز این آمار به ۵۹۳ نفر میرسد.
آشوبی با بیان اینکه آمار کشته شدگان تصادفات جادهای نسبت به سال قبل یک درصد کاهش یافته است، افزود: در تصادفات سه عامل مهم انسان، جاده و ماشین نقش دارند.
وی با بیان اینکه پویش «نه به تصادف» یک پویش ملی است که به معاونت بهداشتی علوم پزشکی واگذار شده به آمار کشته شدگان تعطیلات نوروز سال گذشته در استان گیلان اشاره کرد و افزود: در تعطیلات نوروز سال گذشته تعداد ۲۲ نفر جان خود را از دست دادهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید به اینکه اگر جلوی یک مورد تصادف را هم بگیریم، سود کردهایم، اظهار کرد: برای جلوگیری از آمار تصادفات جادهای یک سری از عوامل ساده مثل عدم صحبت در موقع رانندگی حرکت با با سرعت معین، نخوردن غذا هنگام رانندگی و … نقش مهمی در کاهش تصادفات دارند.
آشوبی با تاکید بر اینکه با برخی از کارهای ساده میتوان از برخی از تصادفات جلوگیری کرد به راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت جهت پیشگیری از تصادفات و عوارض ناشی از آن اشاره کرد.
وی با تاکید بر اینکه هدف ما این است که پویش «نه به تصادف» فقط شعار نباشد بلکه بعنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر باید همیشه آن را ادامه دهیم گفت: اصحاب رسانه بازوان دانشگاه علوم پزشکی گیلان هستند و از شما اصحاب رسانه انتظار داریم مثل همیشه در پویش نه به تصادف نیز در کنار ما باشید.
آشوبی همچنین از همکاری تعدادی از ادارات و سازمانها و نهادها همچون استانداری، آموزش و پرورش، راهداری، آتش نشانی، پلیس راهور و راهداری خبر داد که در آگاهی بخشی جامعه در پیوستن به پویش نه به تصادف با دانشگاه علوم پزشکی همکاری دارند.
وی با اشاره به اینکه میطلبد که مدت زمان رسیدن آمبولانسها به صحنه تصادف را کم کنیم. گفت: با توجه به امکاناتی که در بیمارستانها داریم انتظار فوت حتی یک نفر بر اثر تصادف در بیمارستانهای گیلان را جایز نمیدانیم.
۲۴ ارگان در گیر پویش ملی نه به تصادف هستند
«سید مهدی سلیمانی» معاونت بهداشتی علوم پزشکی گیلان نیز با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد از تصادفات چالش انسانی است، گفت: پیشگیری از حوادث جادهای و افزایش ایمنی در مسیرها یکی از مباحث مهم و حیاتی در کشورها به شمار میرود.
معاونت بهداشتی علوم پزشکی گیلان اهمیت اورژانس و دسترسی سریع به بیمارستانها, بهبود ایمنی جادهها, اصلاح نقاط حادثهخیز، نصب علائم هشداردهنده و اصلاح مسیرهای پرخطر، ارتقای فرهنگ رانندگی. نظارت بر رعایت قوانین، بهبود وضعیت زیرساختها, همکاری و هماهنگی نهادها را از عوامل مهم پیشگیری از حوادث جادهای و افزایش ایمنی و کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث تصادف اعلام کرد.
سلیمانی تصریح کرد: اجرای پویشهای آگاهیبخشی در زمینه رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و خطرات بیتوجهی به این قوانین میتواند نقش مؤثری در ارتقای فرهنگ رانندگی و کاهش تصادفات داشته باشد البته تعداد ۲۴ ارگان در گیر پویش ملی نه به تصادف هستند.
سلیمانی اضافه کرد: در استان گیلان جادههای فرعی و حاشیهای زیادی وجود دارد که اکثر مسافران و گردشگران شناخت خوبی از این مناطق ندارند، عرض جادهها کم و نور کافی نیست بنابراین به مسافران توصیه میشود که قوانین راهنمایی رانندگی را بخصوص در این مسیرها مورد توجه قرار دهند.
شیب مرگ و میر ناشی تصادفات از سال ۹۵ تند تر شده است
«زهرا محتشمامیری» معاون پژوهشی مرکز تحقیقات عادی سازی مرگ و میر ناشی از تصادفات و سوانح رانندگی را یکی معضلات امروز جامعه دانست و گفت: مرگ و میر در هیچ حالت برای هیچ فردی نباید عادی انگاشته شود.
محتشم با مقایسه میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات و سوانح رانندگی در ایران و کشورهای همسایه و با بیان اینکه تصادفات جادهای هم قابل پیشگیری و هم قابل پیش بینی است، گفت: هزینه تصادفات ایران دو برابر هزینه وزارت بهداشت است.
وی با بیان اینکه اینگونه مسائل مهم باید از طریق رسانههای عمومی هم به گوش مردم و هم مدیران رسانده شود افزود: کشور ما در زمینه مرگ و میرهای ناشی از تصادفات و سوانح رانندگی از دهه ۸۵ تا ۹۵ سیر نزولی داشته اما از سال ۹۵ افزایش پیدا کرد و امروز این شیب تند تر شده است که باید به دنبال اقدامات نوین جهت پیشگیری جهت کاهش و آگاه سازی جامعه باشیم.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه بحث تصادف فقط مختص به یک وزارت خانه نیست بلکه نیازمند همکاری و تعامل همه مردم و ادارات و سازمانها است تاکید کرد این همکاریها باید ادامه دار باشد
کاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات نیازمند توجه بیشتر مسئولین است
«عنایت الله همایی راد» رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه میزان تصادفات نوروزی ما نسبت به سالهای قبل حدود یک درصد کاهش یافتهاست، گفت: در کاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات نیازمند مداخلات و توجه بیشتر مسئولین هستیم.
همایی راد افزود: در مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت گیلان مطالعات زیادی در حیطه تصادفات انجام شده است و ارتباط علمی و اجرایی این مرکز با استانداری و پلیس راهور ایجاد شده است.
وی یکی از مهمترین مطالعات این مرکز را در خصوص رابطه سرعت جادهای با شیوع صرع در رانندگان عنوان کرد و گفت: در این مطالعه متوجه شدیم از هر ۱۰۰ راننده سه نفر دچار صرع هستند که در افزایش تصادفات بسیار مهم است.
کاهش حوادث جادهای نیازمند نگاه یکپارچه است
«دکتر شاهرخ یوسف زاده» رئیس مرکز ترومای گیلان به مشکلات و چالشهای مربوط به تروما و حوادث جادهای اشاره کرد و گفت: تروما یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در ایران است که تأثیرات اقتصادی و اجتماعی زیادی دارد.
یوسف زاده با بیان اینکه نقش وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی از جمله مدیریت صحنه حادثه، انتقال بیمار توسط اورژانس پیش بیمارستانی و اقدامات درمانی در بیمارستانها تعریف میشود، افزود: پیشگیری از حوادث و کاهش تروما نیازمند همکاری و هماهنگی میان نهادهای مختلف است.
وی تاکید کرد: عوامل متعددی همچون وضعیت خودروها، قوانین راهنمایی و رانندگی، نقش پلیس و آموزشهای ایمنی در بروز حوادث جادهای نقش دارند و این عوامل باید به صورت هماهنگ و یکپارچه مدیریت شوند تا کاهش تلفات جادهای محقق شود.
رئیس مرکز ترومای دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه مرکز ترومای گیلان طرح جامعی برای کاهش حوادث ترافیکی و تروما در استان گیلان تهیه کرده است که نیازمند حمایت دولت و همکاری نهادهای مختلف است، گفت: این طرح شامل اقدامات پیشگیرانه قبل از حادثه و مدیریت حوادث بعد از وقوع آن است و برای کاهش حوادث جادهای و تروما نیز نیازمند نگاه سیستماتیک و یکپارچه هستیم.
وی افزود: همه نهادهای مرتبط از جمله نیروی انتظامی، اداره راه، شهرداریها، آتشنشانی، هلال احمر و صدا و سیما باید در این فرآیند دخیل هستند.
یسنا/گیلان رئیس علوم پزشکی گیلان پویش «نه به تصادف» را یک ضرورت همیشگی دانست؛ نه فقط یک شعار و ادامه داد: با پویش «نه به تصادف» در طول سال میتوانیم تعداد جانباختمان حوادث رانندگی را کاهش دهیم.
دکتر محمدتقی آشوبی امروز چهارشنبه ۲۲ اسفند در نشست خبری پویش «نه به تصادف» که در پژوهشکده ترومای استان گیلان برگزار شد، با بیان اینکه سالانه تعداد زیادی از هموطنان را بر اثر تصادفات جاده ای از دست می دهیم، اظهار کرد: سال گذشته حدود ۲۰ هزار جان باخته داشتیم که سهم گیلان ۵۹۳ مورد بود.
وی سه عامل انسان، جاده و خودرو را دخیل در تصادفات دانست و افزود: از ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ لغایت ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ در گیلان ۲۲ جان باخته ناشی از تصادفات جاده ای داشتیم و لذا پویش ملی «نه به تصادف» با اهتمام رئیسجمهور و وزیر بهداشت راه اندازی شد تا در نوروز ۱۴۰۴ شاهد کاهش تصادفات منجر به فوت باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به سهم بیش از ۵۰ درصدی عامل انسان در تصادفات جاده ای، تاکید کرد: در گام اول راننده نباید زمان خستگی پشت فرمان بنشیند، نباید با تلفن همراه صحبت کند و رعایت سرعت مطمئنه در شرایط جوی نامساعد ضرورت دارد.
آشوبی ایمن سازی جاده، روشنایی، نصب علائم راهنمایی و رانندگی و… را در گام دوم دانست و بیان کرد: گیلان اولین پژوهشکده تروما را در بین استان ها راه اندازی کرد و لذا باید از این ظرفیت برای کاهش تصادفات جاده ای استفاده کنیم.
رئیس علوم پزشکی گیلان با اشاره به ظرفیت آموزش و پرورش برای فرهنگ سازی رانندگی ایمن، ادامه داد: با استفاده از ظرفیت نرم افزار «شاد» با دانش آموزان ارتباط داریم تا فرهنگ رانندگی ایمن را در خانواده ها نهادینه کنیم.
وی با تاکید بر لزوم کاهش مدت زمان رسیدن آمبولانس به صحنه تصادف، بیان کرد: به دنبال انتقال هرچه سریع تر مصدومان به مراکز درمانی هستیم و همه امکانات را فراهم کرده ایم. در واقع پیشگیری از تصادف، انتقال سریع مصدومان به مراکز درمانی و استقرار تیم مجهز در بیمارستان با هدف کاهش عارضه و مرگ و میر ناشی از آن انجام خواهد شد.
آشوبی با بیان اینکه بیمارستان های پورسینا، رازی، پیروز و شهید نورانی را مجهز کردیم و به زودی بیمارستان شهید حسین پور نیز مجهز می شود، ادامه داد: اکثر تصادفات برای نسل جوان و مولد اتفاق می افتد.
رئیس علوم پزشکی گیلان از هماهنگی جهت انتقال مصدومان به نزدیکترین بیمارستان اعم از دولتی و خصوصی خبر داد و تصریح کرد: نسبت تخت و بیمار در کشور و گیلان به ترتیب ۱.۸ و ۱.۲ به ازای هر ۱۰۰۰ بیمار است؛ این نسبت در گیلان با تخت های بخش خصوصی به ۱.۶ می رسد.
وی گیلان را تنها مرکز استان کشور دانست که بیمارستان جامع ندارد و متذکر شد: نوروز گذشته هشت میلیون مسافر داشتیم؛ در حالی که امکانات استان برای جمعیت دو و نیم میلیون نفری پیش بینی شده است. بیمارستان ۴۲۱ تختخوابی سایت لاکان یک پروژه ملی بوده و طی دو سال گذشته از ۵۰ درصد پیشرفت به ۹۲ درصد رسیده است.
آشوبی از اخذ مجوز جذب ۱۰۰۰ نفر نیرو برای بیمارستان سایت لاکان و خرید ۱۰۰ میلیارد تومان تجهیزات خبر داد و خاطرنشان کرد: سهمیه دارو و شیرخشک برای تعطیلات پیشرو پیش بینی شده است.
دکتر سید مهدی سلیمانی -معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان- نیز با اشاره به نقش آموزش در کاهش حوادث راهنمایی و رانندگی، اظهار کرد: فرهنگ بستن کمربند ایمنی از طریق آموزش به یک فرهنگ در جامعه ما تبدیل شده است.
وی تصادفات را از اثر غفلت یا عدم رعایت قوانین دانست و افزود: باید از ظرفیت دانش آموزان در مدارس برای فرهنگ سازی رانندگی ایمن در خانواده ها استفاده کنیم.
معاون علوم پزشکی گیلان با اشاره به سهم بیش از ۵۰ درصدی عامل انسانی در تصادفات، بیان کرد: افرادی که از خودروهای ناایمن استفاده می کنند باید بیشتر به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی بپردازند، اما خودروهای پیشرفته نیز ایمنی کامل ندارند.
سلیمانی گیلان را استان گردشگرپذیر دانست و با اشاره به پیش بینی ورود مسافران پس از عید فطر، یادآور شد: استان گیلان دارای جاده های فرعی است و رانندگان غالبا با این مسیرها آشنایی ندارند لذا به مسافران توصیه می کنیم از جاده های فرعی استفاده نکنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمدتقی آشوبی روز چهارشنبه در نشست خبری پویش ملی «نه به تصادف» در رشت با تاکید بر لزوم توجه به آموزش و فرهنگ سازی برای پیشگیری از حوادث رانندگی اظهار کرد: رانندگی نکردن بهنگام خستگی، عدم استفاده از موبایل و یا غذاخوردن حین رانندگی و … از جمله مسائل ساده برای پیشگیری از حوادث است که باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به فوت ۵۹۳ نفر در تصادفات رانندگی سال گذشته در گیلان و ۲۲ جانباخته حوادث ترافیکی از ۲۵ اسفندماه پارسال تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۳؛ بیان کرد: علاوه بر عوامل انسانی برای پیشگیری از حوادث رانندگی علل دیگری از جمله ایمنی و نور مناسب جادهها هم نقش موثری دارد که باید به همه آنها پرداخته شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی گیلان با اشاره به راهاندازی پویش «نه به تصادف» از اول اسفندماه امسال تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در سراسر کشور بر ضرورت تداوم آن تاکید کرد و افزود: این پویش نقش مهمی در کاهش آمار تصادفات دارد از اینرو نباید پس از مدتی رها شود.
وی با بیان اینکه پویش «نه به تصادف» اقدامی ارزشمند و موثر برای کاهش آمار تصادف است که باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود، اظهار کرد: در اجرای این پویش از بستر فضای شاد (شبکه آموزش دانشآموزی) استفاده میشود و دانشآموزان به عنوان سفیران سلامت میتوانند در ارتقاء سطح سواد رانندگان در خانواده نقش آفرین باشند.
دکتر آشوبی با تاکید بر اینکه تمام تلاش مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی و اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث گیلان کاهش مدت زمان رسیدن تیم فوریتهای پزشکی به صحنه تصادف است، اضافه کرد: تیمهای باتجربه و مجهز برای انتقال سریع مصدومان به مراکز درمانی در گیلان مستقر هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست خبری گفت: دسترسی به بیمارستانها برای انتقال مصدومان حوادث رانندگی در گیلان به دلیل فاصله کم شهرها و گستردگی فعالیت اورژانس ۱۱۵ بیشتر و راحت تر است.
دکتر سیدمهدی سلیمانی اظهار کرد: تروما (در دانش پزشکی به هر نوع ضربه، جراحت، شوک، آسیب و حادثه وارد شده بر بدن گفته میشود) سر صحنه تصادف در برخی مواقع منجر به خونریزیهای شدید خواهد شد که موجب مرگ مصدوم پس از چند روز می شود.
وی بیان کرد: مسئولیت اجرای پویش «نه به تصادف» در استانها بر عهده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گذاشته شده اما در اجرای آن به همکاری همه دستگاه ها نیاز است.
رئیس مرکز تروما دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی گیلان نیز در این نشست خبری گفت: تروما نه فقط آسیبها در حوادث جادهای؛ بلکه هر آسیب بر بدن اعم از جسمی، روحی و روانی را در برمیگیرد.
دکتر شاهرخ یوسف زاده با تشریح مسائل و مشکلات تروما اظهار کرد: تعداد سالهای عمر از دست رفته و مسائل اقتصادی و اجتماعی ناشی از تروما قابل مقایسه با سایر بیماریها نیست؛ سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی اگر چه ممکن است در صدر علت مرگ و میر باشد اما ابتلا به این بیماریها معمولا در سن بالاست اما تروما بیشتر در جوانان و میانسالان است.
وی بیان کرد: آموزش، ارتقا وضعیت راهها و خودروها و نیز رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در کنار نقش پلیس و مراقبان سلامت قبل از بروز حادثه رانندگی اهمیت بسزایی دارد؛ انتقال بیمار توسط عوامل اورژانس پیش بیمارستانی و سایر موارد در بیمارستان نیز در مرحله بعدی قرار دارد.
رئیس مرکز تروما دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی گیلان با اشاره به سه مرحله پیش بیمارستانی، بیمارستانی و پس بیمارستانی (بازتوانی) اظهار کرد: ۲ مرحله نخست مربوط به دانشگاه علوم پزشکی بوده و پس بیمارستانی در کشور متولی مستقیم ندارد البته کمیته امداد امام (ره) و بهزیستی تا حدودی در کنار دهها مسئولیت بخشی از بازتوانی را بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه مرحله بازتوانی در حوادث و سوانح مغفول ماندهاست، اضافه کرد: تنها راه برون رفت از این مشکل نیازمند نگاه یکپارچه، هماهنگ و منسجم نسبت به تروما با توجه به هر منطقه جغرافیایی است.